Novice  

Ključna prednost hitrega dostopa do zdravnika je v naši hitrejši ozdravitviZdravstveni sistem ni nikjer na svetu organiziran tako, da bi vsak človek, ki se sooča z določenim zdravstvenim problemom, takoj lahko prišel na vrsto za specialistični pregled. Razen, če imate morda neomejen vir financ in si lahko privoščite kateri koli samoplačniški pregled in obravnavo.

 

Kaj pa vsi ostali?

Kot je znano, se slovensko zdravstvo že dolgo sooča s primanjkljajem kadra na vseh področjih, še posebej na specialističnih. Zakaj je temu tako? Obstaja več vzrokov in pomanjkljivosti v sistemu, a s tem se posamezniki niti ne ubadamo preveč … dokler tudi sami ne potrebujemo hitre zdravniške pomoči. Težava nastane, ko gre za bolezen ali zdravstveno težavo, ki se je ne da odkriti ali diagnosticirati le z enim kratkim pregledom pri osebnem zdravniku ali odpraviti z jemanjem tablet ter antibiotikov.

 

Kako je pri nas urejeno zdravstveno zavarovanje

V Republiki Sloveniji je zdravstveno zavarovanje urejeno z Zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, po katerem morajo biti vsi državljani obvezno zdravstveno zavarovani. Vsi državljani imajo urejenega glede na svojo zaposlenost oziroma jim premijo krijeta občina ali zavod za zaposlovanje. Pri nas torej ni nezavarovanih oseb, so le tisti, ki nimajo urejenega statusa.

Ker pa obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije vseh zdravstvenih storitev, lahko vsak posameznik prostovoljno sklene še dopolnilno in dodatna oziroma nadstandardna zdravstvena zavarovanja, ki krijejo večji obseg pravic in višji standard.

 

Čakalne dobe ostajajo zelo problematične!

V letu 2017 so bili sicer sprejeti ukrepi vlade, ki naj bi odpravili dolgotrajnejše čakalne vrste v našem zdravstvu, vendar zaenkrat ne kaže, da bi prišlo do kakšnega bistvenega izboljšanja.

Tako je naše zdravje prepuščeno presoji zdravnika, ki nas pregleda in se odloči, kakšne nadaljnje obravnave bomo deležni. Pogosto sami s splošnim pregledom in preiskavami ne morejo določiti, za kakšno težavo gre, zato nas napotijo k specialistom.

Težava nastane, kadar na prvi pogled ne gre za resnejšo težavo, a se ta sčasoma poslabša ali pa dejansko obstaja velika nevarnost za zdravje, ki ni opazna na prvi pogled oziroma se je ne da odkriti s splošnimi preiskavami. Ko dejansko pridemo na vrsto pri specialistu, je velikokrat bolezen že precej težavnejša za zdravljenje, kot pa bi bila, če bi do diagnoze prišli po hitrejšem postopku.

Tudi ko imamo napotnico enkrat v rokah, marsikdo ne ve, da obvezno zdravstveno zavarovanje omogoča obisk katerega koli specialista v Sloveniji. Ta podatek nam pride prav, kadar je v našem najbližjem kraju čakalna vrsta zelo dolga; seveda se moramo na račun krajše čakalne dobe odpeljati precej dlje, a tu pretehtata skrb za zdravje in potreba po relativno hitri obravnavi.

Kljub temu, da obstaja določen dopustni čas, v katerem mora pacient priti na vrsto za pregled in obravnavo, se v praksi pogosto zalomi. Največ storitev, kjer pacienti čakajo na prvi termin pregleda celo nad dopustno mejo, najdemo pri stopnji nujnosti ”Zelo hitro” (vir NIJZ, 1. 3. 2019) Kako je sploh mogoče, da čeprav večina ljudi plačuje zdravstveno zavarovanje, pridemo na vrsto tako pozno?

Posameznik žal ne more spremeniti sistema, po katerem naše zdravstvo in državna politika delujeta; lahko razmislimo le o tem, če lahko na področju čakanja na zdravniško pomoč ukrepamo sami.

 

Nismo obsojeni na čakanje do kritične točke – obstaja rešitev!

Čeprav se težava zdi na prvi pogled nerešljiva, pa lahko vsak posameznik na enostaven način poskrbi za svoje zdravje in za maksimalno skrajšanje čakalne dobe!

Morda ste pomislili, da se lahko za hiter in pravočasen dostop do diagnoze, zdravljenja in predvsem do hitrejše ozdravitve sicer obrnemo na zasebne izvajalce zdravstvenih storitev; to je res, a zaradi visokih stroškov je to velikokrat težje dostopno. Obstaja enostavnejši in precej ugodnejši način.

Zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje je tista ključna rešitev, ki bo pokrila potrebe po zdravstveni varnosti vas in vaše družine, saj boste s tem lahko dostopali do zdravstvenih storitev v največ desetih delovnih dneh.

S sklenitvijo enega ali kombinacije več zavarovalnih kritij boste sebi in svojim najbližjim bistveno olajšali neprijetno situacijo ob novonastali bolezni ali poškodbi. Poleg hitre obravnave in lažjega ter hitrejšega dostopa do kakovostnih zdravstvenih storitev vam ne bo treba skrbeti za stroške.

Zavarovanje zagotavlja:

  • organizacijo in plačilo stroškov specialističnih pregledov, diagnostično-terapevtskih postopkov ter preiskav – na voljo tudi brez napotnice,
  • organizacijo in plačilo ambulantnih operativnih posegov v enodnevni obravnavi, kjer so na voljo trije različni paketi z različnim številom posegov,
  • organizacijo in plačilo storitev rehabilitacije, ki vključuje fizioterapijo, delovno terapijo in protibolečinsko terapijo.

 

Naj vas ne skrbi več

Mreža zasebnih zdravstvenih ustanov združuje številne uveljavljene strokovnjake, ki vam bodo zagotovili strokovne in celostne zdravstvene storitve na najvišji ravni. Ko želite koristiti zavarovanje in se naročiti na zdravstveno storitev, preprosto pokličete strokovnjake na telefonsko številko točke PRVA Zdravje. Ta je dostopna 24 ur na dan in skupaj z vami bomo pripravili načrt zdravljenja na najustreznejši način.

Dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje vam bo torej omogočilo življenje brez bojazni, da za vas ne bo dobro poskrbljeno v primeru nepričakovane bolezni – vedno boste imeli takojšen dostop do vrhunske strokovne oskrbe in (o)zdravljenja.

 

ODGOVORNI DANES, SKRB MANJ JUTRI

Želite osebno svetovanje? Izpolnite obrazec za neobvezujoče povpraševanje in kontaktiral vas bo naš svetovalec.

    Ključne besede:
    Bodite obveščeni prvi

    [sibwp_form id=1]