Prva družini prijazno podjetje

Certifikat Družini prijazno podjetje je družbeno odgovoren princip sodelovanja z zaposlenimi in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji. Ker se zavedamo kako pomembna je uskladitev poklicnega in družinskega življenja, smo k projektu smo pristopili tudi v PRVI. Skupaj z našimi zaposlenimi smo določili ukrepe, kateri nam bodo pomagali izboljšati naše delovno okolje. V okviru pridobitve osnovnega certifikata smo sprejeli enajst ukrepov, pet obveznih ter šest dodatnih ukrepov.

 • Komuniciranje z zaposlenimi: sodelavce obveščamo o projektu Družini prijazno podjetje in ukrepih, ki so jim v okviru projekta na voljo.
 • Komuniciranje z zunanjo javnostjo: javnost in poslovne partnerje obveščamo o certifikatu Družini prijazno podjetje in sprejetih ukrepih.
 • Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine: med zaposlenimi bomo izvedli raziskavo, s katero bomo zbrali povratne informacije o zadovoljstvu sodelavcev z ukrepi.
 • Izobraževanje s področja usklajevanja dela in družine za vodje: za vodilni kader bomo izvedli izobraževanje na temo usklajevanja dela in družine.
 • Tim za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja: naloga tima je širjenje idej, spodbujanje dvosmerne komunikacije med zaposlenimi ter zbiranje pobud za nove ukrepe.
 • Skrajšan delovni čas zaradi izrednih družinskih obveznosti: zaposleni z družinskimi obveznostmi imajo možnost, da za določeno obdobje koristijo skrajšan delovni čas. Za tovrstni delovni čas se lahko odločijo glede na svoje družinske potrebe tudi izven zakonsko upravičenega obdobja.
 • Delovni čas po življenjskih obdobjih: glede na obremenjenost zaposlenega z družinskimi obveznostmi, se lahko z zaposlenim sklene individualni dogovor o odsotnosti z delovnega mesta za daljše časovno obdobje, nad zakonsko določenimi možnostmi.
 • Otroški časovni bonus – zaposlenim z otroki se priznajo dodatne delovne ure ali dodatni prosti dnevi, nad zakonsko določenimi možnostmi v primerih:
  • spremljanje prvošolčka na prvi šolski dan: prost dan lahko zaposleni pridobi za spremstvo svojega otroka na prvi šolski dan v prvem razredu osnovne šole;
  • uvajanje v vrtec: v tednu, ko se otroka uvaja v vrtec, se zaposlenemu omogoči fleksibilni delavnik z zmanjšano časovno prisotnostjo;
  • informativni dan: starši lahko pridobijo prost dan za udeležbo na informativnem dnevu otroka v devetem razredu osnovne šole.
 • Dodatne odsotnosti z nadomestilom plače zaradi izrednih družinskih razlogov: zaposlenim se prizna dodatne odsotnosti z nadomestilom plače zaradi obiska zdravnika. To lahko zaposleni koristijo za lastne potrebe ali za spremstvo družinskega člana pri zdravniku.
 • Medsebojno druženje zaposlenih: zaposleni so vabljeni k druženju na pomladnem izletu ali pikniku z rekreacijo in na zabavi ob zaključku leta.
 • Obdaritev otrok zaposlenih:  sodelavka ali sodelavec ob naraščaju prejme ljubko presenečenje za svojega novorojenčka. Vsako leto pa organiziramo tudi decembrsko prireditev, v okviru katere najmlajše obdari dedek Mraz.

Na pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje smo v PRVI zelo ponosni, saj s tem dokazujemo odgovornost do naših zaposlenih. Tako po številu kot vsebini ukrepov kažemo visoko zavezanost pomembnosti usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. Naša zaveza je izboljšati upravljanje delovnih procesov in kakovost delovnega okolja v prihodnje.


Poleg ukrepov v sklopu certifikata, so zaposleni na PRVI deležni tudi ostalih ugodnosti:

 • Dodatna pokojnina: zaposlenim v našem podjetju več kot eno leto, PRVA vplačuje premijo v 2. pokojninski steber.
 • Delno gibljiv delovni čas: zaposleni imajo možnost sooblikovanja svojega delovnega časa. Določeno je časovno obdobje obvezne prisotnosti na delovnem mestu, točen čas prihoda in odhoda pa je prepuščen posamezniku glede na osebne potrebe oz. potrebe njegovega delovnega mesta.
 • Osvežitev: zaposlenim je na sedežu družbe na voljo sveže sadje.
 • Spodbujanje neformalnega druženja: organiziramo spoznavne zajtrke novih sodelavcev z vodstvom, spodbujamo medoddelčne zajtrke kot tudi popoldansko »after-work« druženje.
 • Športne dejavnosti: možnost športnega udejstvovanja na različnih organiziranih dejavnostih.
 • Prijetno delovno okolje: naši delovni prostori so oblikovani z namenom združevanja. Naravne barve in eko dizajn zagotavljajo dobro počutje ter spodbujajo kreativnost. Omogočajo tudi učinkovito timsko povezovanje. Moderna kuhinja in kafeterija, dnevna soba z družabnimi igrami, številne manjše sobe in telefonska govorilnica – izbira sprostitve je stvar posameznika.

V primeru vprašanj smo vam na voljo na e-naslovu zaposlitev@prva.si


 

O Certifikatu Družini prijazno podjetje

certifikat druzini prijazno podjetje

Pričetki certifikata segajo v leto 2004, v okvir pobude Equal. Namen certifikata je usmerjati organizacije pri iskanju in razvoju praks, ki zaposlenim omogočajo lažje usklajevanje poklicnih in zasebnih obveznosti.

Od leta 2007 se je v postopek certificiranja vključilo preko 250 slovenskih podjetij in organizacij, ki zaposlujejo okoli 80.000 zaposlenih.Več o certifikatu na www.certifikatdpp.si.

Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]
X

0808808

Pokličite nas (Od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro)

X
Pišite nam
X
Naročite termin