Tim

21 let, študent

Tim že tretje leto študira v Ljubljani in nad študentskim življenjem je navdušen. Živi v najemniški garsonjeri, večere preživlja s prijatelji, ob vikendih kolesari po gorenjskih hribih in občasno dela prek študentskega servisa.

Čeprav Tim svoje prihranke najraje porabi za kolesarsko opremo in zabavo s prijatelji, pa se tudi zaveda, da lahko z manjšimi varčevalnimi zneski že danes gradi svojo lepšo prihodnost. Vsak mesec del študentskega zaslužka naloži v naložbeno varčevanje, del pa prispevata tudi starša, saj so se dogovorili, da mu namesto z žepnino raje pomagata z varčevanjem.

Za Tima je pomembno:

  • čim več prihraniti za čas, ko bo potreboval denar za večje nakupe
  • brezsrkbno uživati v svojih hobijih

ŠTUDENTSKA LETA HITRO MINEJO

Čeprav študentska leta vedno prehitro minejo, pa lahko Tim v tem času z manjšimi zneski privarčuje nekaj denarja in si olajša varčevanje v prihodnosti, ko bo imel več vsakdanjih stroškov. Naložbeno varčevanje PRVA Prava naložba mu omogoča varčevanje v različnih skladih glede na stopnjo tveganja, ki ga je pripravljen sprejeti. Ker je Tim še mlad in ima pred seboj še dovolj časa za varčevanje, je izbral varčevanje v skladu Prva Delniški.

Izračun:

V desetih letih bo Tim z mesečnimi vplačili po 100 EUR, ki jih prispeva skupaj s starši, privarčeval 14.941,85 EUR.* Kasneje se bo lahko odločil za nadaljno varčevanje enkratno izplačilo privarčevanega zneska ali mesečno izplačilo.

* Izračun je narejen ob predpostavki, da je starost 21 let, da se vsa sredstva nalagajo v sklad PRVA Delniški in da je letni donos Sklada PRVA Delniški 7 % (povprečen donos sklada v zadnjih 3 letih). Informativni izračun je narejen za izbrano obdobje in je zgolj informativne narave.

 

Dogovorite se za termin

 

Z MIRNO VESTJO NA KOLO

Ker je Tim navdušen nad gorskim kolesarstvom, je poskrbel za nezgodno zavarovanje. PRVA Nezgodna varnost vključuje kritja za zlome in izpahe, pa tudi nadomestila za rehabilitacijo in pripomočke za mobilnost, ki bi jih morda potreboval. Ker je izbrali Zlati paket, bi v primeru več kot 50 % invalidnosti, ki bi bila posledica nezgode, 10 let prejemal mesečno nezgodno rento..

Izračun:

Le za 6 EUR mesečno ima Tim zagotovljeno nadomestilo do 5000 EUR v primeru zloma ali izpaha, nadomestilo za rehabilitacijo 500 EUR in za nakup pripomočkov za mobilnost do 500 EUR. Če bi se v nezgodi tako poškodoval, da bi utrpel 50- ali več odstotno invalidnosti, pa bi 10 let prejemal 400 EUR mesečne rente. Informativni izračun je zgolj informativne narave.

 

Pogosta vprašanjaPrikaži več

Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]