Mojca

65 let, upokojenka

Mojca je več kot 30 let delala v banki, zdaj pa je aktivna upokojenka, ki se končno lahko brezskrbno potepa po slovenskih gorah, druži s prijateljicami in več časa preživi z vnuki.

Komaj čaka, da se ji v dinamičnem upokojenskem ritmu pridruži še mož in že kuje načrte, kam vse se bosta odpravila na izlet.

Mojca in njen mož sta že pred časom sklenila dodatno pokojninsko zavarovanje, saj se zavedata, da bo kljub temu, da sta vedno pošteno in trdo delala, osnovna pokojnina dovolj za preživetje, težko pa bi si z njo še kaj več privoščila.

Vesela je, da sta oba z možem še pri močeh in krepkega zdravja. Zato imata še veliko načrtov za prihodnost, obema pa je najpomembneje, da nikoli ne bi svojih otrok finančno obremnila.

Za Mojco je pomembno:

  • aktivno preživljanje upokojenskih dni
  • samostojnost in življenjski slog, kot ji ustreza
  • da svojim otrokom ne bi povzročila dodatnih finančnih skrbi

Vsak mesec dodatna pokojnina

Mojca je izbrala klasično pokojninsko rento, kar pomeni, da bo do konca življenja vsak mesec prejemala dodatno pokojnino, znesek pa bo ves čas enak. Z dodatno pokojnino si lažje privošči tudi tisto, kar jo najbolj veseli.

Izračun:

Mojca je  do upokojitve vsak mesec varčevala in v dodatnem pokojninskem zavarovanju prihranili vsoto v višini 40.000 EUR. Ker je izbrala klasično dosmrtno rento, vsak mesec prejema 148,47 EUR*.

*Pri izračunu je bila upoštevana starost 65 let. Informativni izračun je zgolj informativne narave.

 

Dogovorite se za termin

 

Brez finančnih skrbi za svojce

Mojca svojim bližnjim tudi ob smrti ne želi zapustiti nikakršnih stroškov, zato je izbrala življenjsko zavarovanje PRVA Varnost Senior, ki vključuje tudi dodatke za zdravje in oskrbo.

Izračun:

Mojca vsak mesec plačuje premijo v višini 10 €, kar ji zagotavlja zavarovalno vsoto v primeru smrti 1.362 EUR oziroma v primeru raka 681 EUR. Izbrala je tudi Paket 1 PRVE Oskrbe  in za dodatno premijo 14,68 EUR si je zagotovila, da bi bila v nujnem primeru v največ 30 dneh sprejeta v dom za starejše ter bi prejela zavarovalno vsoto 2.000 EUR. Po 20 letu zavarovanja pa 5.000 EUR 

*Pri izračunu je bila upoštevana starost 65 let. Informativni izračun je zgolj informativne narave.

 

Kritje v primeru nezgode

Tudi odkar je upokojena, je Mojca nezgodno zavarovana. V okviru zavarovanja PRVA Varnost Senior ima sklenjen tudi paket dodatnega nezgodnega zavarovanja Paket B.

Izračun:

Z dodatnim nezgodnim Paketom B si je z mesečno premijo 5,69 EUR zagotovila nadomestilo za zlom kosti, težje opekline, izpahe, hospitalizacijo zaradi nezgode, pomoč na domu in dodatke za mobilnost, zavarovalna vsota v primeru nezgodne smrti pa je 10.000 EUR.

*Pri izračunu je bila upoštevana starost 65 let. Informativni izračun je zgolj informativne narave.

Pogosta vprašanjaPrikaži več

Izvajalec je skladno z zakonodajo upravičen do obračunavanje naslednjih stroškov: Vstopni stroški največ do 3% od vsake vplačane premije. Provizija za upravljanje sredstev v višini največ 1 % od povprečne letne čiste vrednosti sredstev sklada. Izstopni stroški v primeru izrednega prenehanja zavarovanja, ki znašajo 1 % čiste odkupne vrednosti.

Z januarjem leta 2016 smo v PRVI uspešno uvedli sklade življenjskega cikla. Ti nadgrajujejo dosedanji sistem varčevanja z minimalnim zajamčenim donosom in predvsem mlajšim zavarovancem nudijo možnost izbire. Pokojninsko varčevanje je dolgoročno in za boljši učinek – več privarčevanih sredstev – omogoča sprejemanje kratkoročnih naložbenih tveganj. To pomeni, da mlajši zavarovanci pri varčevanju lahko tvegajo […]

Dodatno pokojninsko zavarovanje se sklepa do upokojitve. Po upokojitvi se privarčevana sredstva črpajo v obliki pokojninske rente oz. dodatne pokojnine. V primeru, da se posameznik znajde v situaciji, ko premije iz kakršnihkoli razlogov ne more plačevati (izguba zaposlitve, finančna stiska), se kadar koli lahko odloči za t.i. mirovanje. Mirovanje je obdobje, v katerem posameznik ne […]

Za individualno vključitev nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 88 08 ali nam pišite na info@prva.si. Tu smo dosegljivi od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Kolektivno se posameznik vključi preko podjetja, v katerem je zaposlen, če ima ta sklenjeno pogodbo o financiranju pokojninskega načrta z enim od izvajalcev.

Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]
X

0808808

Pokličite nas (Od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro)

X
Pišite nam

    X
    Naročite termin