Medijsko središče  Novice  

Svetovni dan otroka na PRVIotroci prevzeli vodenje PRVE

20. 11. 2017 je UNICEF s prevzemi najpomembnejših vlog s strani otrok po celem svetu obeležil letošnji svetovni dan otroka, ki je sovpadal z 28. obletnico sprejema najpomembnejšega dokumenta za otroke – Konvencije o otrokovih pravicah. Na pobudo UNICEF Slovenija smo Svetovni dan otroka podprli tudi v našem podjetju.

 

PRVA V ROKAH OTROK

Sedmim malim šefom, otrokom zaposlenih, je svoj položaj odstopilo kar sedem naših direktorjev. Po sprejemu pri izvršnih direktorjih, Janezu Kranjcu in Boštjanu Škufci Zaveršku, ki sta predstavila poslanstvo in glavne aktivnosti naše zavarovalnice, so se malim šefom predstavili ostali direktorji. Opisali so naloge ter odgovornosti svojih oddelkov, čemur je sledil ogled podjetja in spoznavanje novih sodelavcev ter sodelavk. Da bi mali šefi laže prepoznali resnost svoje nove naloge, so jim red znotraj podjetja pomagali ustvarjati moderatorji dogodka.

Zatem so otroci zasedli položaje dodeljenih direktorskih mest v upravi ter na oddelkih marketinga in prodaje, naložb, IT oddelka, zaledne službe in računovodstva. Po spoznavanju različnih delovnih področij so se sestali na mini upravi, kjer so izpostavili predloge za izboljšave, nakar so se mini šefi odpravili na zasluženo poslovno kosilo, tako »polno vitaminov« in vrnili svoje vloge odraslim.

 

ZABAVEN DAN Z RESNIM NAMENOM

Po pregledu predlogov otrok se bomo potrudili, da bo njihov glas kar najbolje slišan in upoštevan. Tudi otroci naših zaposlenih so izpostavili, da jim največ pomenijo nasmeh, objem in čas s starši – da bi bili več časa lahko z njimi. Želijo si, da bi bila današnja družba prijazna do vseh, ne le do otrok, torej tudi do naših staršev in starih staršev.

V PRVI zavedeno podpiramo, zato tudi s to gesto želimo opozoriti na pomen medgeneracijskega sodelovanja in pomen izgradnje ter zaupanja v odgovorno prihodnost.


 

Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]