Medijsko središče  Novice  

Pozdravljena, PRVA ČEBELA!#PRVAčebela

Leta 2016 smo pričeli s projektom Dan prihodnosti, ki ga obeležujemo 14. decembra. Do sedaj smo že zakopali časovno kapsulo, pomagali plesti copatke za novorojenčke in skupaj z zaposlenimi sadili gozdna drevesa. Letos smo se odločili, da gremo še stopničko višje in pomagamo najpomembnejšemu živemu bitju – čebeli. Skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije smo pristopili k družbeno odgovornemu projektu PRVAčebela. V okviru projekta bo Prva osebna zavarovalnica s čebelnjaki, panji in čebeljimi družinami opremila štiri čebelarska društva, ki s čebelarskimi krožki delujejo na slovenskih osnovnih in srednjih šolah. Projekt bo potekal celotno prihodnjo pomlad oziroma najkasneje do 20. maja 2020, ko obeležujemo svetovni dan čebel.

V projektu #PRVAčebela pa lahko sodelujejo prav vsi. Z uporabo ključnika #PRVAčebela ali uporabo filtra #PRVAčebela na naših družbenih omrežjih, na Facebook strani »Prva pri življenjskih odločitvah« in na Instagram strani »vedno_prva«, boste do konca januarja 2020 še dodatno prispevali k uspehu akcije in simbolično prispevali v sklad za čebelnjake.

Društva bomo izbrali na podlagi razpisa, ki smo ga pripravili s Čebelarsko zveza Slovenije, k odločanju pa bomo povabili vse. Na naši spletni strani boste namreč lahko oddali »čebelico« oziroma glas za izbrano društvo iz razpisa ter jim tako pomagali v izboru!

Pomembno je, da se zavedamo okolja v katerem živimo. In prav je, da tudi novim generacijam predstavimo pomen čebel in čebelarstva. Zato smo mi že #PRVAčebela. Pa vi?


Ključne besede:
Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]