Novice  

Plezalna sezona presežnikov: 17 medalj in dve PRVI mesti v skupnem seštevkuLuka Potočar in Janja Garnbret na tekmi v Kopru foto: Lena Drapella

Po 25 letih se je tekma Svetovnega pokala v težavnostnem plezanju iz Kranja preselila na Slovensko obalo, natančneje v Koper. Dogodek se je lahko s ponosom primerjal s plezalnimi dogodki največjega formata v tujini. V dveh dneh je sodelovalo 123 tekmovalcev iz 24 držav. Posebej številčna, s kar 17-člani, pa je bila slovenska reprezentanca.

Skupno 10 tisoč navijačev je ustvarilo nepopisno vzdušje, kot ga ta šport v Sloveniji še nikoli ni doživel.

Hvala, ker ste pomagali navijati PRVI in Planinski zvezi Slovenije, upamo da ste uživali in se vidimo spet kmalu!

Nov mejnik v slovenskem športnem plezanju se je zgodil skupaj z vami! (foto: Sportida)

 

Luka Potočar se za izjemen tekmovalni preboj zahvaljuje navijačem!

Jeseničan je v Münchnu osvojil naslov evropskega podprvaka v težavnosti, najlepši trenutek na športni poti pa je doživel v Kopru, kjer je pred slovenskimi navijači dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Piko na i je postavil z zmago svetovnega pokala v težavnosti. Brez vas, pravi da ne bi šlo!

Luka Potočar se zahvaljuje vsem navijačem,  ki ste letos pomagali navijati zanj in za celotno ekipo Slovenia Climbing!

 

17 MEDALJ IN 2 ZMAGI V SKUPNEM SEŠTEVKU

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je uspešno zaključila plezalno sezono. Na svetovnem pokalu so osvojili skupno 12 medalj, na evropskem prvenstvu pa 5 medalj. Prav tako so bili med sezono zelo uspešni tudi na tekmah evropskega pokala. Janja Garnbret je postala trikratna evropska prvakinja, skupaj z Luko Potočarjem pa sta na koncu tekmovalne sezone bogatejša za prvo osvojeno mesto v skupnem seštevku SP v težavnosti. BRAVO, ekipa!

Istočasno so letos velike uspehe zabeležili tudi mladi slovenski športni plezalci. S svetovnega prvenstva so prinesli tri, z evropskega prvenstva pa šest medalj. Prav tako so bili med sezono zelo uspešni tudi na tekmah evropskega pokala. Najbolj uspešna mladinka je bila Sara Čopar, ki je postala svetovna prvakinja v balvanih in podprvakinja v težavnosti, prav tako je stala je na stopničkah na obeh evropskih prvenstvih v kategoriji kadetinj (U18).

Talenta je veliko, tako da se veselimo vseh njihovih mladinskih in članskih uspehov, katerim bomo priča v prihodnjih letih.

 

Ste si že zhranili svoj foto spomin?

Prvi na vrhu foto: Andraž Purg

Hvala še enkrat vsem, ki ste se udeležili dogodka PRVI NA VRHU v Kopru  in nam zaupali svoje podatke. PRVA smo od leta 2018 generalni sponzor ekipe Slovenia Climbing in generalni sponzor tekme svetovnega pokala na slovenskih tleh.

Imamo več kot 120.000 zadovoljnih zavarovancev in več kot 1,5 mrd eur sredstev v upravljanju, saj zagotavljamo kakovostne storitve in uporabnikom prijazne rešitve. Spremljajte nas lahko na družbenih omrežjih:

Prva pri življenjskih odločitvahtu vam podajamo nasvete za zdravje, lepše življenje, varnejšo prihodnost

vedno_prvatu nam lahko pomagate spodbujati športne plezalce, trajnostne projekte in zdravo življenje

Shrani si svoj foto spomin na naše najboljše plezalce in plezalke! Vstopi v galerijo.


Ključne besede:
Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]