Novice  

Načrtovanje za pokojnino in ustvarjanje finančne varnostiFinančna pismenost za vse, PRVA Osebna zavarovalnica, pomen varčevanja

Na pobudo Ljubljana Stock Exchange smo se v PRVI kot prvi priključili iniciativi za povečanje ravni finančne pismenosti. PRVA Osebna zavarovalnica je začetek leta predstavila PRVO epizodo iz finančne serije, Osnove osebnih financ in pomen varčevanja, PRVA Pokojninska družba sedaj predstavlja zadnjo in za prihodnost najbolj pomembno epizodo: Načrtovanje za pokojnino in ustvarjanje finančne varnosti.

Danes za dodatno pokojnino varčuje že več kot polovica vseh zaposlenih v Sloveniji – to pomeni, da je v dodatno pokojninsko zavarovanje vključenih več kot 60 % zavarovancev obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja oziroma, da bo imel v prihodnje vsak drugi zaposleni v pokoju poleg javne še dodatno pokojnino.

Znan slovenski TV voditelj se sprašuje ali je torej načrtovanje za pokojnino več kot le gledanje številk na bančnem računu? Kako načrtovati pokojnino zdaj, da bomo tudi v starosti čim bolj finančno varni? Kakšna je razlika med kolektivnim in individualnim pokojninskim varčevanjem? Za odgovore si oglejte spodnji videoposnetek: