Novice  

PRVA v projektu finančna pismenost za vseFinančna pismenost za vse, PRVA Osebna zavarovalnica, pomen varčevanja

Na pobudo Ljubljanske borze smo se v PRVI kot prvi priključili iniciativi za povečanje ravni finančne pismenosti. V Sloveniji je stopnja finančne pismenosti med slabšimi v Evropi in tudi zato je del naše odgovornosti, da z deljenjem finančnega znanja spodbudimo njen dvig in prispevamo k boljšemu razumevanju finančnega okolja v naši družbi.
Kaj pomeni finančna pismenost? Kdaj smo finančno pismeni? Obstaja veliko definicij, je pa to definitivno sposobnost posameznika razumeti in uspešno upravljati svoje finance in je ključna za osebno finančno stabilnost. Gre za kombinacijo znanja, spretnosti in vedenja, ki nam omogočajo sprejemanje informiranih odločitev glede denarja.

Ker je Odgovornost najpomembnejša vrednota Skupine PRVA, obenem pa je del našega poslanstva spodbujati posameznika k odgovornemu ravnanju, bomo gledalce skozi edukativne in zabavne kratke videoposnetke pomagali seznanjati s ključnimi koncepti financ in tematikah ter jim ponudimo praktične nasvete in smernice pri upravljanju njihovih financ.

Predstavljamo PRVO epizodo finančne serije | Osnove osebnih financ in pomen varčevanja. Skupaj z znanim slovenskim gostiteljem v oddaji na zabaven in poučen način marsikateremu posamezniku pomagamo približati “zoprne zadeve”, tj. kako privarčevati denar ter kako načrtovati in kontrolirati svoje finance, da ne kopnijo kot sneg na soncu. Ugotovili smo, da je varčevanje kot redna telovadba. Najprej gre težko, a sčasoma ugotoviš, da prinaša dobro finančno kondicijo.

V videoposnetku odgovarja Žiga Godec, vodja lastne prodajne mreže v PRVI.

Več videov na podobno temo bo objavljenih na Youtube kanalu Ljubljanske borze, kjer bo kmalu objavljen tudi drugi video PRVE, takrat na temo prednosti individualne ali kolektivne vključitve v t.j. drugi steber oziroma prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje.

Bodite obveščeni prvi

[sibwp_form id=1]